maanantaina, maaliskuuta 5

Erikoispostaus: valokuvauskaluston esittely


Kamera on valokuvausblogin ylläpitämisen kannalta välttämätön. Kuin myöskin se, että lukijat ja vierailijat tietävät, mitä kameraa valokuvausblogin ylläpitäjä käyttää. Siksipä ajattelin iskeä tähän heti alkupäähän erikoispostauksen mun kamerasta ja objektiiveista, jotta tekin olette kartalla, että minkälaista kameraa ja lisäosia oikein käytän blogin materiaalin tuottamiseen!
Kamerana toimii..
Hyvinkin useilla käytössä oleva, ja monille tuttu Canon EOS 7D. Melko suurikokoinen, painava, ammattitason kamera on palvellut mua nyt useamman vuoden. Jos en nyt kamalasti valehtele, niin taisin seiskan ostaa noin kolmisen vuotta sitten, käytettynä tori.fistä. Enkä voisi olla tyytyväisempi! Uutena kamera maksaa niin paljon, että säästäisin siihen edelleenkin, mikäli olisin ihan tehdasuuden kapistukseen päättänyt sijoittaa. Onneksi torista löytyi kohtuuhintaan sopiva vempele.

Kun luovuin ensimmäisestä järjestelmäkamerastani ostaakseni 7D:n, myin samalla pois myös kaksi objektiiviani. Olin siis täysin ilman putkea heti alkuun. Vanhempani ostivat kuitenkin joululahjaksi mulle pienen putken, jonka kanssa pääsin alkuun. Kyseessa oli Canon Lens EF 50mm 1:1.8 II, joka on mulla käytössä edelleen. Perushyvä pikkuputki, muoto- ja lähikuvien ottoon! Tällä pikkuisella kuvailin sen muutaman vuotta, kunnes päätin sijoittaa pidempään ja parempaan objektiiviin. Uusin objektiivini Canon Macro Lens EF 100mm 1:2.8 USM, on oikea elämänpelastaja! On tullut useita kehuja, kuinka tämä yhdistettynä kameraani luo aivan uskomattomia kuvia - mistä olen kyllä ollut täysin samaa mieltä! Kyseisen objektiivin ostin myös käytettynä, mutten kuollaksenikaan muista että mistä. Muistan kyllä, että hinta olin paljon paljon halvempi, mitä se olisi uutena ollut.
Historia valokuvaajana
Aloitin kuvaamisharrastustani aivan pienenä jo - perheen kivikautisella digikameralla. Innostuin aina, kun sain kehuja. Siitähän se sitten lähti. Otin kuvia millon mistäkin. Oli sumuisia lähikuvia kissan naamasta tai heilahtanut kuva kukkasista. Vanhetessani aloin kuitenkin oppia ja yläasteikäisenä taisinkin hankkia jo oman, ensimmäisen järjestelmäkamerani! Kyseessä oli varmasti monille tuttu Canonin 1100D, joka palveli loistavasti aloittelijan taidoillani. Kehityin nopeasti kameran avulla. Koin myöhemmin, ettei kyseinen kamera riitä taidoilleni enää, joten myin sen jonka jälkeen edellä mainittu 7D kotiutui.

Nyt kun tässä valokuvaamisesta puhutaan, niin isken tähän loppuun muutaman lempparikuvan, joita olen onnistunut ottamaan!

Mikä oli lemppari?

Valokuvausta harrastavat! Milloin te olette aloittaneet harrastuksen? Mitä kameraa käytät nykyään?

6 kommenttia:

  1. Tuo hevoskuva on aivan mieletön! Miuta jäi kiinnostamaan millä objektiiveilla oot kaksi ensimmäistä kuvaa ottanut? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kaikki näistä kuvista on otettu uudemmalla objektiivilla. Kyseessä siis tuo macro lens ef 100mm!

      Poista
  2. Wau! Tuo hevoskuva on tosi hieno! Mä alotin tän harrastuksen about puolitoista vuotta sitten. Sitä ennen oon kuvannut satunnaisesti vanhempien kameralla. Kesällä ostin kesätyörahoilla nikon D5300 ja nyt helmikuussa facebook kirppikseltä tamaron 70-300 f4-5.6 kuvanvakaajallisen ja tarkennusmoottorillisen objektiivin.
    -Iida/valokuvakirja.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Itse en ole noihin Nikoneihin perehtynyt ollenkaan, oon aina kallistunut Canoneihin, mutta ilmeisesti ajaa asiansa Nikonikin!

      Poista
  3. Komppaan edellisiä, tuo hevoskuva on upea! Vau :)

    https://mylifeassuski.blogspot.fi/

    VastaaPoista